Az emberi test jórészt sóból és vízből épül fel, persze ez a só nem azonos a klasszikus konyhasó fogalmával, hanem a természetben előforduló ásványi sókat jelenti. Tudományosan alátámasztott tény, miszerint az agyunk egyetlen gondolatra sem lenne képes só nélkül, így nagyon fontos az elfogyasztott, ételeinkhez használt só minősége, amely nagyban meghatározhatja az életminőséget is.
A parajdi sóval tartósított ételek jobbak maradnak, mint azok melyeknek eltevéséhez konyhasót használunk. A boltban kapható konyhasó ugyanis E-jelű adalékanyagokat, csomósodásgátlót tartalmaz, illetve sok fajtához jódot és fluoridot is kevernek.
Használható:
Attól függően, hogy milyen problémát szeretnénk kezelni, a parajdi sót többféleképpen használhatjuk: inhalálásra, vízben föloldva ivókúrára vagy fürdőzésre, és persze ételeink ízesítésére. Serkenti az anyagcserét, így kifejezetten ajánlott cukorbetegség és túlsúly esetén.
Mennyiség: 1 kg/csomag