A kutatók szerint, a gyümölcsökben fellelhető anyagok meghosszabbítják a test sejtjeinek élettartamát, csökkentik a „rossz” koleszterin szintjét és növelik a „jóét” a vérben, meggátolják bizonyos ráktípusok kialakulását vagy védelmet nyújtanak azok ellen, és óvnak a szívbántalmaktól is.
A gyümölcsökben leginkább C és A vitaminok lelhetők fel. Minimális kalóriatartalommal rendelkeznek, viszont gazdagok antioxidánsokban, és rostokban, így serkentik az emésztést és a fogyókúrában is nagy segítséget nyújtanak.
Négy fajta erdei gyümölcsből készül: fekete áfonya, vörös áfonya, málna és szederből. Ezek a gyümölcsök egyidőben érnek vidékünk erdeiben. Különösen finom palacsintával fogyasztva.
A lekvárok elkészítéséhez erdei és házi termelésű gyümölcsöket használnak, cukorral édesítik, hideg és meleg dunsztban tartósítják.
Hatásai:
- erősíti az immunrendszert
- segíti az emésztést
- tisztító, méregtelenítő hatással bír
- serkenti az agyi vérkeringést, gátolja ezzel az öregedési folyamatokat
- elősegíti a fogyókúrát
- szabályozza a szívverést és a vérnyomást
Száraz, sötét helyen, szobahőmérsékleten tárolandó.