A kézműves székely Som lekvár édes és egyszerre fanyar íze különleges élményt nyújt... az igazi ínyenceknek és kalandoroknak ajánljuk!
A som piros, tojásdad alakú termése augusztus-szeptember környékén érik. Számtalan jó tulajdonsága van: egészséges, vitamindús, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag.
Erősíti az immunrendszert, serkenti az agyi vérkeringést, ezáltal segít megelőzni az öregedéssel járó szellemi hanyatlást. Véd a fertőzések ellen, érvédő és sejtregeneráló, méregtelenítő, akadályozza a kőképződést, a gyulladásos és daganatos megbetegedések kialakulását.
A lekvárok elkészítéséhez erdei gyümölcsöket használnak, cukorral édesítik, hideg és meleg dunsztban tartósítják.
Hatásai:
- antioxidánsokban gazdag
- erősíti az immunrendszert
- tisztító, méregtelenítő hatással bír
- serkenti az agyi vérkeringést
- megelőzi a fertőzésés betegségeket
- erősíti a szívet